biblioteca, Biblioteca “Alba Iulia”, EVENIMENT, GALA

De Ziua bibliotecarului

Azi, 23 aprilie, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și-a adunat la sediul central o mare parte a colectivului celor 27 de biblioteci orășenești, filiale ale rețelei în care trudesc peste 350 de bibliotecari cu ocazia zilei profesionale… Soarele matinal înclinat spre amiază lumina Piața Marii Adunări Naționale, statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt, își orienta strategic și spiritual razele primăvăratice spre Sala Albă a Bibliotecii Centrale unde-i mereu prezent la evenimente și Voievodul Voievozilor și unde sala arhiplină aștepta să înceapă evenimentul…

Eleganta și solemna adunare a început cu interpretarea Imnului Bibliotecarului, de către soprana Adriana Spunei, urmat de discursul Directorului General al BM „B.P. Hasdeu”, Doamnei dr. Mariana Harjevschi, a viceprimarului de Chișinău, Doamnei Angela Cutasevici, moment ce a anticipat decernarea diplomelor oferite de Primarul General al Municipiului Chișinău și de BM „B.P. Hasdeu”, cu motivația: „pentru activitatea de inovare a bibliotecilor și contribuție la educarea comunităților de cititori în municipiul Chișinău, conferind prestanță, prestigiu și noblețe profesiei de bibliotecar”. Astfel, toți cei prezenți în imensa sală au devenit merituoși posesori ai diplomelor în aplauzele colegilor!

Sărbătoarea a fost întregită de talentata și promițătoarea orchestră de tineri acordioniști „Accordion Black Orchestra”, Școala de Muzică „Eugen Doga”, din Chișinău, conducător, Sorin Malinovschi, ce au interpretat din creația maestrului lor spiritual, inclusiv celebrul „Vals”, unul dintre cele mai cunoscute din lume. S-au mai produs cu discurs festiv a doamnei Alina Tabacari,șefa Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, a  doamnei Elena Dabija, director al Bibliotecii Centrului Academic Internațional „Mihai Eminescu”, și lider sindical, precum și poetul Ștefan Sofronovici cu o frumoasă dedicație bibliotecarelor.

Evenimentul a fost unul foarte bine organizat, s-a desfășurat în cadrul unei expoziții de pictură în timp record și s-a încheiat în jurul unui imens și foarte delicios tort, „ascuns strategic” în dreptunghiul unei cărți deschise și parfumată de o minunată compoziție florală, tort acompaniat de inspirate cafele și ceaiuri. Mulțumim BM „B.P. Hasdeu”, minunatei Echipe, Primăriei Capitalei pentru frumoasa și originala Gală profesională. La mulți ani Cărții, Bibliotecilor și Bibliotecarilor!!!

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un comentariu