Biblioteca “Alba Iulia”

Master class consacrat talentului, dibăciei şi imaginaţiei

Data de 11 noiembrie marchează Ziua Mondială a Artei Origami, eveniment care a fost sărbătorit cu anticipație, multă bucurie, îndemânare și voie bună la Biblioteca „Alba Iulia”, din Chișinău de către elevii clasei a doua a Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, împreună cu învățătoarea Aliona Popazov. Ei sunt încă micuți, au aproape 9 ani, dar și-au descoperit deja o mare pasiune: arta Origami. Foarte repede acești copii minunați ne-au arătat cât de îndemânatic mânuiesc tehnica Origami – arta plierii hârtiei.  Într-o atmosferă caldă și foarte veselă concomitent, copiii  și-au folosit creativitatea și îndemânarea pentru a crea obiecte de diverse forme și culori.

DSCF3338Numele de Origami, originar din Japonia, a fost adoptat în anul 1880. Până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata. Formele ce pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginaţia celui care pliază hârtia. Origami constituie arta plierii hârtiei colorate în modele ce reprezintă animale sau obiecte neînsufleţite, forme decorative abstracte.

DSCF3356Origami este o activitate de relaxare și socializare, dar mai ales de antrenare a minții, de organizare a timpului liber, a educării esteticii, practicienii acestei arte având avantajul atenției dezvoltate la detalii, gândirii logice, preciziei, disciplinei și comunicativității, calități dezvoltate în cadrul ocupațiilor de arta Origami.

DSCF3354Activitățile de Origami sunt extrem de eficiente pentru dezvoltarea emoțională, intelectuală, îmbunătățesc performanța școlară printr-un plus de atenție, concentrare, perseverență și creativitate.

Activitatea consacrată tehnicii Origami s-a transformat într-o adevărată sărbătoare a muncii în echipă, unde cei mici și cei mari s-au simțit adevărați artiști.

DSCF3368Talentul, dibăcia şi imaginaţia este tot de ce aveţi nevoie pentru a crea acest domeniu. Arta Origami este o tehnică de modelare a hârtiei, care prinde viaţă în chiar mâinile artistului  și este o metodă garantată de distracție și relaxare.

                                                          Viorica ȚURCAN

 

1 gând despre „Master class consacrat talentului, dibăciei şi imaginaţiei”

  1. Bun lucru este această tehnică „Origami”! Aduce o contribuție deosebită în dezvoltarea copiilor atât în plan psihologic, cât și în plan educativ. Bravo la toată lumea!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu