Serviciile bibliotecii

  1. Confesiuni în bibliotecă / online

 Descrierea succintă a serviciului: Interviuri cu personalități din diferite domenii ale cunoașterii.

Tipul / domeniul serviciului: Cultură

Grup-ţintă: 15-20 ani

Periodicitate: februarie / aprilie / iunie / august / octombrie/ decembrie, ora 15.00

Pe undele lecturii

2. Educația prin Film

Descrierea succintă a serviciului:  Vizionarea filmelor artistice, documentare şi istorice, autohtone și universale; Discuțiile bazate pe filmul vizionat dezvoltă empatia şi curiozitatea, forme noi de cunoaștere, de comunicare, de identificare a personajelor-model, de formare a gustului estetic.

Tipul / domeniul serviciului: divertisment

Grupul ţintă: 11-14 ani

Periodicitate: – lunar a doua și a patra zi de joi din lună, ora 11.00

edf2

3. EcoReziliență

Descrierea succintă a serviciului: Cunoaşterea noţiunilor esenţiale despre prevenirea incendiilor, accidentelor, inundaţiilor şi a altor situaţii esenţiale în urma interacţiunii omului cu mediul înconjurător. Stabilirea măsurilor de a reacționa şi preveni în asemenea situaţii.

Tipul / domeniul serviciului: ecologie

Grup țintă: 11-14 ani

Periodicitate: lunar / ultima zi de luni, ora 13.00

ecor

4. Meseria brățară de aur

Descrierea succintă a serviciului: un serviciu de suport pentru tineri, care îi va determina să facă o alegere corectă a profesiei. Întâlniri cu oameni din diferite domenii.

Tipul / domeniul serviciului: dezvoltare personală

Grup țintă: 15-20 ani

Periodicitate: lunar, a 4 zi de luni ora

ghdoni

PROGRAME DE LECTURĂ

Chișinăul citește

 Program de lectură, inițiat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”  în scopul promovării cărții și lecturii în comunitatea chișinăuiană, orientând cititorul spre valorile literare şi artistice autohtone. Programul este pentru mai multe categorii de utilizatori: copii, adolescenți și adulți. Pe parcursul anului se organizează diverse acțiuni de promovare a cărților, incluse în program: întâlniri cu autorul, prezentări de carte, dialoguri individuale și în grup, dezbateri cu cei care au citit cărțile. La finele anului calendaristic se organizează conferințe literare, conform categoriilor de vârstă, la care participă cei mai activi cititori de la toate filiale BM, pentru a-și exterioriza ideile, trăirile, sentimentele asupra cărților lecturate.

ch cit

 Bătălia cărților

Concurs de lectură organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”   în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj, România care populariziază cărțile de valoare destinate copiilor şi adolescenților și urmărește stimularea lecturii în rândurile tinerilor.

Concursul se desfășoară în perioada martie-octombrie și propune spre lectură câte 10 cărți pentru două categorii de vârstă, copii de 11-14 ani și adolescenți de 15-18 ani.

Participând la acest concurs, copiii şi adolescenţii îşi dezvoltă și valorifică o serie de metode şi competenţe: înțelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări în cadrul dezbaterilor, concurând, astfel, pentru titlul de Cititor al anului.

bc