Despre noi

Istoric:

Biblioteca Alba Iulia este fondată la 31 august 1998 de către Primăria Municipiului Chișinău și Primăria Municipiului Alba Iulia, în baza Protocolului de colaborare dintre Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, Chișinău și Biblioteca Județeană Lucian Blaga, Alba Iulia, România.

Biblioteca activează ca filială a Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu și a Bibliotecii Județene Lucian Blaga. Profilul colecției este mixt, cuprinde cărți, reviste pentru copii și adulți din toate domeniile cunoașterii.

Misiune:        

Biblioteca Alba Iulia oferă accesul public la informaţie, lectură, documentare şi studiu, indiferent de rasă, gen, vârstă, naţionalitate, apartenenţă politică, statut social. Asigură accesul la resurse şi servicii relevante, promovează lectura, comunicarea, educaţia şi instruirea, contribuind la dezvoltarea şi menţinerea libertăţii intelectuale şi a valorilor democratice în comunitate. 

Biblioteca Alba Iulia își desfășoară activitatea în 3 săli:

  • Sala pentru adulţi pune la dispoziţia beneficiarilor de peste 15 ani publicaţii din diverse domenii cu caracter enciclopedic universal, preponderent, publicaţii din domeniul istoriei.  Aici au loc diverse întruniri culturale, vernisaje, expoziţii pentru adulţi.

IMG_4313 (1)

  • Sala pentru copii este o căsuţă a poveştilor. La dispoziţia micuţilor sunt cărţile cu poveşti şi poezii, jocuri din diferite domenii ale cunoaşterii şi o bogată colecţie de CD şi DVD. Totodată în această sală asigurăm accesul gratuit al utilizatorilor la Internet în scopul căutări informaţiei pentru lectură și studiu, pentru pregătirea temelor de acasă, oferim abilități de utilizare a noilor tehnologii informaționale.s.copii
  • Sala adolescenţi pune la dispoziţia beneficiarilor publicaţii din diverse domenii cu caracter universal enciclopedic, frumos ilustrate. Aici se găseşte şi tradiţionala colecţie Biblioteca şcolarului. În acest spaţiu au loc diverse întâlniri culturale destinate atât adolescenţilor cât şi copiilor mai mici.
3