Biblioteca “Alba Iulia”

Întâlnire cu poetul copilăriei

Astăzi, 13 decembrie, la Biblioteca „Alba Iulia”, a avut loc întâlnirea cu poetul Ianoş Ţurcanu. Este un scriitor bine cunoscut, care se bucură de aprecierile copiilor. Poeziile sale hazlii, pline de învăţăminte îi însoţesc chear de la cea mai fragedă vârstă. 

La activitate au participat elevii clasei a III-a D de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, care au recitat şi înscenat poezii din creaţia poetului: „Fapte bune să aduni”; „Codul bunelor maniere” „Şoricelul educat”; „Orice limbă e frumoasă” ; „Doi lei”; „Moş Crăciun are mobil”; „În vagonul restaurant”; „O girafă supărată”, etc. Toate titlurile de poezie anunţate de învăţătoarea Ludmila Samanati, erau întâmpinate cu aplauze entuziasmate, copiii fotografiau şi filmau evoluările colegilor.

La rândul său poetul le-a recitat şi el nişte poezii recente, a răspuns la întrebările pline de curiozitate a copiilor cum ar fi: Când a scris prima poezie?; Ce pasiuni are?; Câte cărţi a scris?; Unde s-a născut şi altele? Poetul a răspuns cu toată plăcerea la întrebările copiilor, le-a evaluat prestaţia în cadrul spectacolului poetic. A reţinut şi numele celor mai activi copii.

În finalul activităţii sesiunea de autografe a continuat cu cea de fotografie. Fiecare copil a plecat acasă cu dispoziţie bună şi cu câte o carte intitulată „Un elefant în vagonul restaurant”. Copiii rămân în aşteptarea şi altor întâlniri inspirate cu scriitorii noştri îndrăgiţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s