Biblioteca “Alba Iulia”

Informaţii veridice despre…

Traficul de fiinţe umane continuă să rămână pentru Republica Moldova o problemă complexă, o formă de sclavie modernă ce prezintă o încălcare severă a drepturilor omului. La Biblioteca „Alba Iulia”, am desfăşurat o activitate la acest subiect cu genericul „Traficul de fiinţe umane şi consecinţele lui”. Pentru a ne informa corect la aceast subiect, am invitat specialişti din domeniu. Oaspeţi i-am avut pe Dna Ana Catrinescu – ofiţer superior, Birou siguranţă pentru copii; Ina Malinovschi – Birou de protecţie şi asistenţa victemelor ale traficului de fiinţe umane; Olga Iudina, Gheorghe Martin – ofiţeri superiori a Inspectoratului de Poliţe N.4, sect. Buiucani. Participanţi la această activitate au fost elevii cl. a XI-a de la Liceul Municipal cu Profil Sportiv, ghidaţi de bibliotecara Jantuan Vera.

Pentru început elevii au fost familiarizaţi cu noţiunea de „trafic”, cine sunt persoanele atrase în această capcană, cu ce scop, în ce împrejurări. S-a explicat cine sunt traficanţii, principalele ţări de destinaţie. Colaboratorii de poliţie au atras atenţia minorilor la cauzele ce duc inconştient spre această problemă, şi anume în cazul copiilor – lipsa de comunicare în familie, timpul folosit iraţional, iar în cazul adulţilor, lipsa locului de muncă, situaţia materială grea,etc. Colaboratorii Centrului de Asistenţă şi Protecţie a Victemelor Traficului de Fiinţe Umane sau expus cu o statistică destul de îngrijorătoare referitor la subiectul dat.

Ca suport material, Biroul Siguranţă pentru Copii au oferit pliante şi broşuri cu informaţia respectivă. Activitatea s-a desfăşurat într-un mod constructiv cu un impact pozitiv şi transparent pentru a fi benefică şi utilă pentru toţi cei prezenţi.

Aducem mulţumiri tuturor celor care susţin şi ajută biblioteca în desfăşurarea activităţilor din cadrul Campaniei de Prevenire a Traficului de Fiinţe Umane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s