Biblioteca “Alba Iulia”

Întâlnire cu psihologul

Comunicarea cu un adolescent nu este întotdeauna uşoară şi poate fi frustrantă atât pentru părinţi cât şi pentru adolescenți. Oare au uitat părinţii cum e să fii adolescent? De ce întâlnim atâtea probleme de comunicare între generații?

La acest subiect am discutat cu psihologul Dna Larisa Mămăligă care a menționat că de obicei, conflictul dintre părinţi şi tineri este bazat pe o neînţelegere a opiniilor, conversaţii contradictorii, lucru care duce la aceste situații complicate în viața de zi cu zi. De cele mai multe ori acesta este motivul pentru care unii tineri aleg să se refugieze în diverse vicii, care le pune viaţa în pericol.

Mulţi din părinţi nu înţeleg rolul psihologului. Unii percep mersul la psiholog ca o ruşine, crezănd că astfel vor părea neajutoraţi şi incapabili de a-şi rezolva individual problemele. Anume deaceia astăzi dna psiholog le-a oferit tinerilor o discuţie liberă, nonformală cu multe întrebări. Evident că toate subiectele au fost discutate cu multă atenţie cu o abordare profesionistă cu diverse sfaturi şi încurajări.

Activităţile de acest gen urmăresc un scop bine definit: îmbunătăţirea relaţiilor adolescent-adolescent, părinte-adolescent, şcoală-adolescent, precum şi prevenirea situaţiilor de criză adolescentină.

 Pentru a sprijini adolescentul în învăţarea comportamentelor cu scopul menţinerii sănătăţii emoţionale şi sociale este necesară implicarea tuturor celor cu care acesta interacţionează-părinţi, profesori, colegi, mass-media.

Valentina CHELIȘ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s