Biblioteca “Alba Iulia”

O carte foarte interesantă de Eugen Doga

Copiii din grupa mare de la Grădinița nr. 183 au intrat în incinta Bibliotecii „Alba Iulia” pe ritmurile cântecului „Maria  Mirabela”, scris pe versurile lui Mihai Constantinescu și muzica de Eugen Doga. După cum cunoaștem cu toții marele compozitor a creat coloana sonoră a celebrei coproducții realizate de Uniunea Sovietică și România „Maria Mirabela”. Spre bucuria noastră mulți dintre copii au recunoscut atât cântecul, cât și pe autorul muzicii, au privit chiar filmul.

Eugen Doga este un compozitor renumit atât în  Moldova cât  și în toată lumea. În ultimii ani ne obișnuim cu gândul că este și autor de carte, al cărții pentru copii „Prietenii mei dragi”, care conține două povestiri despre o pisică și un câine. Așadar, celebrul compozitor s­-a lansat și în literatură.

Au povestit copiii cu mult entuziasm despre prietenii lor de acasa: animale, păsări, broscuțe…, cum se numesc, cum se joacă cu ele și cum le îngrijesc. Au privit și imaginile cu animale și  păsări de companie, afișate pe tăblița flipchat. Copiii au fost impresionați de imaginile frumoase ce însoțesc cartea despre care vorbim, „Prietenii mei dragi”. Au fost profund impresionați de istorioarele descrise în această carte, despre câte li s-au întâmplat câinelui Joy și motanului Amur. Întâmplările adunate și scrise de autor cu mult drag poartă în fiecare rând meritatul respect față de prietenii fideli ai familiei. „Îi cheamă Joy pe cățeluș și Amur pe motan. Amur e foarte educat. Aşa că eu simţirile acestor doi indivizi, acestor animale domestice Joy şi Amur încercam să le preiau, fiind atât de fine, atât de receptive. Grozav!”, a spus compozitorul și autorul Eugen Doga. Trebuie să subliniem că autorul a unit între coperte de carte două povestiri despre doi dintre prietenii lui patrupezi, Joy și Amur, care i-au adus clipe de mare bucurie și tandrețe, de care doar animalele pot da dovadă, atât de sincer și chiar dezinteresat.

Tot Domnia Sa mai subliniază: „Îmi amintesc cu nostalgie de anii când mă întorceam acasă din turnee și la ușă mă așteptau prietenii mei, Joy și Amur. Fiecare dintre ei își manifesta în felul său dragostea și dorul față de stăpânul iubitor, gudurându-se voioși pe la picioarele mele. Amur era mai rezervat, lingușindu-se mai delicat, pisicește, iar Joy dădea energic din coadă și sărea în sus de bucurie”.

Copiii au apreciat povestioarele despre Joy și Amur și au promis să vină la bibliotecă împreună cu părinții ca să împrumute cartea nouă, recent apărută.

Vă invităm și pe toți ceilalți copii, iubitori de lecturi serioase să vină la bibliotecă.

                     Maria BUZĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s