Biblioteca “Alba Iulia”

Să fii sănătos – e la modă!

Cu Liceul Internal Municipal Sportiv avem un parteneriat foarte activ. Ei participă la diverse activități pe care le desfășurăm în bibliotecă. Elevii clasei a VIII-a sunt membrii clubulului Fii Modern. Ei sunt antrenaţi în sport de performanţă ca urmare, o discuţie despre alimentaţia sănătoasă a fost binevenită una foarte interesantă și utilă, bazată anume pe interesele adolescenţilor-sportivi. Întrucât la toate ședințele este prezent câte un specialist care le oferă informații utile de această dată la subiectul alimentației sănătoase le-a vorbit dna medic Natalia Culibaba.

După cum ştim cu toţii deprinderile sănătoase se formează în familie. Tot aici găsim soluţiile pentru a ne dezvolta armonios: minte, corp, suflet. Ce ţine de hrana spirituală o găsim în bibliotecă, iar hrana fizică o dobândim din natură.

Dna medic a venit cu o gamă largă de sfaturi practice și utile: cum să folosească anumite alimente pentru ca ele să acționeze benefic asupra corpului. Ea le-a vorbit despre importanța unei alimentații  variate şi bogate în vitamine.

Alimentaţia raţională posedă un rol decisiv, asigurând o bună stare de sănătate şi contribuie la formarea unor deprinderi alimentare sănătoase corecte pentru tot restul vieţii. Un comportament alimentar adecvat în perioada copilăriei, previne sau întârzie apariţia la vârsta de adult a unor boli ale societăţii moderne (bolile cardiovasculare, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, unele forme de cancer). Trebuie de menţinut faptul, că o alimentaţie corectă contribuie la prevenirea apariţiei şi dezvoltării tulburărilor de nutriţie, precum: anemia, lipsa de fier şi calciu, deficitul vitaminei D, rahitizmul, malnutriţia, cariile dentare.

D-na doctor a oferit copiilor mici pliante cu descrierea vitaminelor pe care le găsim în fructe și legume care sunt necesare pentru creșterea și dezvoltarea lor.

Elevii au adresat diferite întrebări la care au primit răspunsuri, iar dna medic i-a încurajat pe elevi să ducă un mod de viață sănătos.

Valentina CHELIȘ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s