Biblioteca “Alba Iulia”

Familia – nucleul societății

O nouă întâlnire în cadrul serviciului “Fii modern”. Precum la toate activitățile clubului sunt invitați specialiști din diferite domenii, de această dată am organizat o întâlnire cu dna Natalia Agapi, specialist principal în problemele socio-educative comunitare la Direcţia Protecţia Drepturilor Copiilor din sectorul Buiucani. Genericul activitatății a fost “Familia – nucleul societăţii”.

Dna Agapi a vorbit despre problemele cu care se confruntă societatea la ora actuală. Dumneaei a ţinut cont să precizeze că anume cel mai mare potenţial de care au nevoie copiii îl pot găsi în familie, tot aici problemele de orice gen sunt mai uşor de depăşit dacă toţi membrii familiei sunt conştienţi de cauzele şi consecinţele acestora. Ceea ce ţine de soluţionarea diferitor probleme de ordin social dna Agapi a precizat că sunt mereu deschişi şi prezenţi în viaţa familiilor care au nevoie de ajutor. Desigur s-au deschis paranteze la mai multe subiecte: ce ţin de migraţie, divorţuri, problema alcoolului şi a drogurilor, starea materială sau lipsa unui loc de muncă. Deasemenea s-a mentionat faptul cât de mult joaca rolul familiei în viaţa socială.

20190213_151232Cu nişte sfaturi destul de utile şi pline de înţelepciune a venit şi D-na profesoare, diriginta cl.XII a şcolii Profesionale Nr.6 şi anume: Fiecare om trebuie să-și facă timp pentru familie; Să-și facă timp pentru a vorbi şi asculta; Să ofere afecţiune, încurajare şi apreciere; Să nu facă abuz de puterea de adult; Să nu rupă legăturile cu prietenii şi rudele; Să cultive loialitatea; Să se apere şi sprijine reciproc în orice situaţie; Să nu uite de tradiţii (ocazii speciale, zile de naştere, sărbători religioase; Să-și împărtăşe valorile spirituale, deoarece în vremurile de criză şi de dificultate, valorile spirituale adaugă putere şi speranţă și doar familiile puternice sunt capabile să reziste la eşecuri şi crize, menţionând o atitudine pozitivă, valori comune şi convingeri care le ajută să facă faţă provocărilor.

La discuții au participat elevi de la Liceul Internat Municipal Sportiv și Școala Profesională nr. 6.

Valentina CHELIȘ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s