Biblioteca “Alba Iulia”

Grigore Vieru – poetul copiilor

Tu iarba, tot ai mamă?

De ai – de bună seamă:

Atunci când înverzești,

  De ea îți amintești.

Astăzi în toate instituțiile culturale au răsunat versurile marelui poet Grigore Vieru. Poet al valorilor, contemporan cu noi, poet al epocii noastre, simbol al neamului nostru ar fi împlinit 84 de ani…..

Cu acest prilej astăzi la Grădinița nr.185 s-a desfășurat activitatea cu genericul Grigore Vieru – poetul copiilor, unde am fost prezenți și noi, bibliotecari de la Biblioteca “Alba Iulia” în calitatea de coparticipanți a evenimentului.

52258689_1259043287567447_230953701609570304_oAm rămas plăcut surprinși de atmosfera de sărbătoare din grădiniță. Sala era plină cu invitați. Într-un ungheraș a fost expusă o expoziție cu o gamă largă de cărți pentru copii. Timp de o oră grupa pregătitoare “Fluturaşii” condusă de educătoarea Eugenia Furtună a încântat publicul cu un recital de cântece și poezii scrise de Grigore Vieru.

Apoi bibliotecara le-a povestit copiilor despre viaţa şi activitatea poetului și le-a prezentat cele mai noi cărți din colecția bibliotecii: Cum ar fi următoarele cărţi: “Câți ani ai?”, “Cele mai frumoase flori”, “Ceasul”, “Iarna”, “Toporul cu coadă de păun”, colorate cu istorioare vesele şi pline de bunătate numai aşa cum a putut descrie poetul.

20190214_110055Grigore Vieru – maestru al cuvântului, iubitor de plai, de limbă şi de neam. A iubit poporul până la lacrimi şi şi-a consacrat întreaga sa viaţă atât copiilor cât și maturilor.

Poet al neamului, care a ştiut cel mai bine să aşeze alături cuvintele: Grai, Mamă, Patrie, Iubire. Este părintele limbii române, pe care neamul l-a îndrăgit nu numai ca poet, ci şi ca pe un om simplu, sincer, bun, fermecător, plin de taine, legăminte, blând şi viteaz, tradiţionalist şi modern.

Moştenirea ce ne-a lăsat-o o vor admira-o multe generaţii, mângâindu-şi sufletul cu versurile lui.

Valentina CHELIȘ

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s