Biblioteca “Alba Iulia”

Bucuria cea mare a iernii…

E codificată, indiscutabil, şi în dansul fulgilor de nea, şi în cojocul gros şi alb de zăpadă pe care-l formează în cernerea lor şi care înveleşte cu multă grijă şi căldură pământul.

Iar zilele acestea de mijloc de ianuarie şi de iarnă ninge ca într-o adevărată poveste.

Pentru cei maturi ninsoarea se mai asociază şi cu grijile iernii, iar pentru copii – doar cu bucuriile ei. Adică: cu săniuşul, cu bulgării de zăpadă, cu oamenii de zăpadă…

…Să fie cam o săptămână de când lângă brăduţul împodobit în Sala pentru Adolescenţi şi-au făcut loc şi mai multe pătrate de hârtie, 10X10, de culori pastelate. Şi câteva feluri de panglici tot din hârtie albă – mai late, mai înguste, şi înguste de tot…  Un creion cu adeziv, un foarfece… Apoi, peste o zi-două fulgii au luat cu asalt şi sate, şi oraşe, şi câmpii, şi livezi, şi păduri… Şi peisajele noastre toate s-au pomenit albe-albe, cu căculi şi mantii impresionante… Aşa că, deşi ne-am propus să chemăm fulgii, ei au venit… nechemaţi cumva. Dar atâta bucurie au mai adus cu ei şi copiilor şi adulţilor, dar şi agricultorilor!

20190111_152623

Iar cei care au venit la bibliotecă să returneze sau să împrumute cărţi şi s-au lăsat provocaţi de acele câteva modele de fulgi pregătite pentru diferit grad de dificultate au rămas şi surprinşi, şi fosrte bucuroşi…

În acest mod, în jurul brăduţului din Sala pentru Adolescenţi s-au pomenit într-o horă: filgii decupaţi din pătratele de cere vorbeam mai sus şi cei alcătuiţi din panglicile de hârtie… Fetiţele mai măricele preferau, la început, să decupeze… Apoi, vorba ceea. „pofta vine mâncând” – au confecţionat şi fulgi de celălalt model. Apoi, le-au pus şi inimioare, zicând că sunt îndrăgostiţi de primăvare pe care o aşteaptă.

Astfel am sporit atât bucuria iernii, cât şi a cititorilor noştri: la Biblioteca „Alba Iulia” s-au întâlnit fulgii reali şi cei confecţionaţi cu mult drag de utilizatorii noştri.

Deci, dragi cititori, să ne bucurăm de iarnă, de fenomenele pe care ni le aduce odată cu albul fulgilor!

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s