Biblioteca “Alba Iulia”

Vizionarea filmului  „Bradul”

La ședința Serviciului  „Educația prin film” copiilor li s-a propus vizionarea filmului  „Bradul”, realizat după povestea lui Hans Christian Andersen.

În ea se vorbește despre un pui de Brad care își dorea să crească repede mare, ca să plece în lume ca rândunelele și să vadă cât mai multe. Și când dorința lui se îndeplinește, realitatea se dovedește a fi altfel decât visul – a ajuns să fie Pomul de Crăciun a unei familii. Era foarte bucuros când a fost împodobit, se credea un rege. Însă după Crăciun euforia a trecut și s-a trezit în pod în compania șoarecilor. A rămas gol și foarte posomorât. Vara Bradul a fost aruncat din pod și ars în grădină, trasformându-se într-un fum ușor ce poate să călătorească prin lume, să ajungă prin locurile natale…

Hans Christian Andersen a scris povestea „Bradul” prin anul 1844. Istoria acestui Brad, deși scrisă cu mult timp în urmă, este de o mare actualitate, asemănându-se cu viața multor oameni. Aceştea, la fel ca Bradul, nu apreciază viața din locul unde s-au născut și caută alte tărâmuri fericite. De cele mai multe ori ei nu le găsesc deoarece, la fel ca și Bradului, le lipsesc locurile natale și prietenii copilăriei.

Astfel, poate ar trebui să medităm mai mult asupra sfatului pe care razele de soare il dau Bradului: „Bucură-te de tinerețe și de viața ta!”.

Trebuie menționat că, în dezbateri, copiii au văzut doar nuanța ecologică a problemei date.

„Bradul” este o poveste pentru toate vârstele, din care putem învăța multe.

Viorica ŢURCAN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s