Biblioteca “Alba Iulia”

Serviciul „Atelierul surprizelor” în prag de sărbători

Vin sărbătorile cu paşi repezi şi nu ştiu cum le reuşeşte copiilor, dar noi, cei maturi, nu prea ne putem lăuda că avem timp berechet. Aşa că… Ni s-au cam dublat-triplat-multiplicat şi grijile, şi activităţile…

Mai întâi am pregătit surpriza pentru toţi cititorii bibliotecii noastre – la intrarea principală am montat-afişat un brăduţ foarte deştept: construit în baza mozaicului din pătrate alb-verzi, cu o stea tricoloră în frunte şi cu anul 2019 în vârf. Spre baza lui tricoloră am prins şi nişte litere multicolore care alcătuiesc cea mai frumoasă urare din câte există:

 „La mulţi ani!”

20181220_153406Iar mai jos am plasat nişte litere miraculoase care se pot… transforma (şi nu suflăm o vorbuliţă mai mult!): le propunem tuturor elevilor atât miracolul lor, cât şi dezlegarea, cu toată speranţa că spre Anul Nou, stil vechi, va fi descoperită de către ei.

Am pregătit cu cititorii noştri fideli mici detalii pentru masa de sărbătoare de Sfântul Crăciun şi de Anul Nou – un set de şerveţele de masă, roşii, strânse fiecare unghiular într-un mod special şi „dotat” cu un detaliu alb, creţ şi zâmbăreţ – barba, pletele şi gulerul cojocului iubitului şi atât de aşteptatului Moş.

Detaliul sărbătoresc pentru masa de sărbătoare este… preluat de la festivitatea respectivă ce s-a petrecut anul trecut la BM „B.P. Hasdeu”. Ne-a surprins atât de mult detaliul, încât l-am reprodus din memorie, un pic perfectat şi modernizat. Important este că băieţilor şi fetiţelor le-a plăcut să-l realizeze! Şi să-l ia acasă, surpriză pentru mame şi membrii familiei.

LA MULŢI ŞI FERICIŢI ANI!!!

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s