Biblioteca “Alba Iulia”

„Atelierul surprizelor”… în perioada celor mai mari surprize

Ale anului, bineînţeles. Iată că acest „Atelier…” se dovedeşte a fi unul foarte deosebit de toate celelalte… Obişnuiam a pregăti din timp tot ce era necesar pentru carnetele şcolare confecţionate individual de fiecare cititor, pentru gama largă de felicitări şi ilustrate autumnale – cu frunze naturale, cu frunze desenate şi decupate, cu struguri multicolori etc. Pentru ca fiecare participant la fiecare provocare să se pomenească şi captivat, şi interesat de tot ce i se întâmplă, de mica atenţie pe care o realizează cu propriile sale mâini pentru mama, tata, fraţi, surori, prieteni…

Am început pregătirea „Atelierului…” în cauză, din decembrie curent, gândindu-ne la simpaticul simbol al anului ce vine – la purceluş. Am căutat culorile potrivite a purceluşilor mari, apoi şi a celor mici. Am realizat conturul pentru… silueta purceluşului-tată, purceluşului-mamă, apoi pentru droaia de purceluşi-copii zburdalnici şi gălăgioşi. Am căutat şi rezolvarea… detaliilor importante, cum ar fi lipirea urechilor şi desenarea ochilor pentru mulţimea de animale-simboluri… Le-am decupat şi le-am dichisit ci cea mai mare plăcere copilărească care poate exista!

IMG_20181216_120209Şi… Ne-am pomenit furaţi de amintiri, captivaţi de forme, culori, combinaţii interesante, esenţe astrologice şi tradiţionale… Şi nu doar.

Iată aşa se face că am realizat cam toate etapele-sarcinile (copiii, gândeam, să potrivească urechile şi ochii, să-i fixeze cu un bastonaş de lipici în Sala pentru Copii, la locul potrivit)! Până la urmă le-a rămas doar să-şi aleagă purceluşul cel mai frumuşel, de culoarea agreată de fiecare în parte… Şi responsabilitatea fixării lui pe „toloaca”-culoar celor două dulapuri cu cărţi frumoase, pe detaliul de la baza fiecărui dulap…

Trebuie să spunem că toţi purceluşii roz şi nuanţele de roz au fost preferaţi de la bun început, ceilalţi găsindu-şi şi ei loc în spaţiul dat; toţi copiii au răspuns la întrebarea: de ce anume purceluşul a fost animalul ales pentru a crea surprizele de An Nou.

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s