Biblioteca “Alba Iulia”

Ora de coding Minecraft

Minecraft este un joc video independent de tipul sandbox scris în limbajul de programare Java. Jocul este axat pe creativitate și construcție, permițând jucătorilor să construiască, folosind o multitudine de cuburi texturate, într-o lume tridimensională. Printre celelalte activități din cadrul jocului se numără explorarea, adunarea resurselor, meșteșugul și construirea uneltelor, dar și lupta. Jocul dispune de unele moduri, printre care se numără Survival, Creative și Adventure.DSC09267În cadrul activității, copiii au învățat principiul de funcționare a acestui joc, ca mai apoi să-și redea gândurile sub formă de Programarea în baza blocurilor prestabilite.

Modul de joc de bază se învârte în jurul construcției și plasării de blocuri. Lumea jocului este în esență, alcătuită din blocuri cubice aranjate într-un model de grilă fixă, care reprezintă diferite materiale, cum ar fi nisip, piatră, minereuri diverse, apă, trunchiuri de copac, etc. În timp ce jucătorii se pot deplasa liber în întreaga lume, obiectele și articolele pot fi plasate numai la anumite puncte fixe în raport cu grila. 

 

Lumea este divizată pe biomuri, care variază de la deșerturi și jungle și până la câmpuri acoperite de zăpadă. Jucătorii pot să se deplaseze prin această lume, care poate conține câmpii, munți, păduri, peșteri și diverse formațiuni hidrografice. Pe măsură ce timpul trece, pe joc este reprezentată succesiunea dintre zi și noapte, tot ciclul durând 20 de minute reale.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s