Biblioteca “Alba Iulia”

Susținem inițiativa globală – Ora de programare

Unul dintre aspectele cele mai incitante despre informatică este că un program de calculator poate fi interactiv. În fiecare clipă cineva dă clic sau tastează de la un calculator sau telefon, fapt ce generează în programul calculatorului un EVENIMENT, iar pe undeva există un cod care decide ce să facă atunci când are loc EVENIMENTUL. Acest lucru a fost demonstrat pe parcursul activității cu genericul: „Crearea jocului Flappy”, în cadrul Săptămânii Educației în Știința Computerelor la care au participat copii din clasa a IV-a de la Liceul Municipal Sportiv care au venit la ora de coding la Biblioteca „Alba Iulia”.

20181204_143946Copii au învăţat să programeze singuri versiunea proprie personalizată de Flappy Bird. Codul pe care este scris presupune glisarea şi plasarea blocurilor care reprezintă comenzi pentru calculator. Sub capotă, fiecare din aceste blocuri este reprezentat de un cod propriu-zis. Acestea, plasându-se în spaţiul de lucru, produc codul propriu-zis. În fiecare puzzle din cadrul activității copiii au introdus noi tipuri de EVENIMENTE sub forma blocurilor verzi din spațiul de lucru, şi au ales blocurile adecvate pe care le-au adăugat ca răspuns la aceste EVENIMENTE. În puzzle-ul final ei au fost capabili să creeze propriul lor joc şi să-l exporte pe platforma Android, de unde fiecare autor de joc se poate împărtăşi cu prietenii, colegii, familia.

20181204_145623Ora de Coding este o mișcare globală care se desfășoară simultan în circa 180 de țări, pentru a inspira copiii, tinerii, adulții din întreaga lume să învețe bazele programării. Scopul acestei inițiative este să promoveze utilizarea tehnologiilor pentru învățare și dezvoltare și să arate că, indiferent de vârstă sau cunoștințe, oricine poate însuși limbajul programării.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s