Biblioteca “Alba Iulia”

„Făt-Frumos cu părul de aur”

Să reauzim povestea…

        În cadrul programului „Să reauzim povestea”, împreună cu copii de la grădinița nr. 183 am lecturat un foarte frumos basm, și anume „Făt-Frumos cu părul de aur”. La Biblioteca „Alba Iulia” au venit picii din grupa nr. 4, însoțiți de dna. educatoare Claudia Căpraru.

DSC09062Aici îi aștepta un Făt-Frumos modern, cu calul său năzdrăvan, alte jucării, care au creat o atmosferă agreabilă, pentru ca activitatea să fie mai interesantă și mai captivantă. Jucăriile au fost prezente pe parcursul întregii activități. Lectura poveștii  i-a entuziasmat pe micii noștri oaspeți, ascultau foarte atenți mai ales unde se povestește despre baia cu aur în care Făt-Frumos a intrat argat, dar a ieșit un voinic de poveste cu părul de aur. Le-au plăcut și întâmplările despre împăratul care nu l-a recunoscut pe Făt-Frumos în acel nătărău care se împotmolea în nămol.

Apoi copiii l-au caracterizat ca pe un flăcău viteaz fără pereche, curajos, voinic, puternic, neînfricat. Toți băieții  au spus că vor să semene cu Făt-Frumos cu părul de aur.

Fiindcă sunt pentru prima oară la bibliotecă copiii au avut parte și de o excursie prin bibliotecă, care le-a plăcut mult  și i-au făcut să promită, că vor reveni la bibliotecă împreună cu părinții – cât de curând posibil.

Maria BUZĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s