Biblioteca “Alba Iulia”

„Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery

Oaspeții de astăzi, veniți la Biblioteca „Aba Iulia” au fost copiii grupei Nr. 7, însoțiți de dna Cherdivară, educatoare la gradinița Nr. 186. Împreună cu ei am lecturat povestea „Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery.

IMG_1424În această poveste este vorba despre un omuleț, căruia îi plăcea să zboare cu avionul său. Odată, în timp ce zbura, se defectă ceva și ateriză într-un deșert. Acolo, el întâlni pe cineva, mai exact pe Micul prinț. Cei doi se apropiară și chiar se împrieteniră. Micul prinț era foarte curios și mai tot timpul îl întreba pe omuleț diverse lucruri. Într-o zi, Micul prinț se hotărî să plece și să viziteze celelalte planete. În prima se întâlni cu un rege, în a doua cu un înfumurat și tot așa. În sfârșit ajunse pe Pământ. Acolo se împrieteni cu o vulpe care era de felul ei mai înțeleaptă. Călătoria lui luă sfârșit. Ajuns în deșert îi povesti toate acestea omulețului. După un timp, Micul prinț începu să se simtă ciudat. Își dădu seama că îl mușcase un șarpe. Atunci s-a dus în locul unde aterizase (căci nici el nu trăia aici) și un fulger trecu pe lângă el. Micul prinț dispăru. Omulețul cu avionul se întoarse acasă. De fiecare dată când privea stelele își amintea de prietenul său, Micul prinț.

Am discutat cu copiii despre prietenii lor, cum sunt ei, ce jocuri preferă împreună. Ora poveștii s-a încheiat cu o excursie prin bibliotecă, copiii promițând să revină cât de curând.

Povestea Micului prinț este una interesantă, captivantă și sensibilă. Sper că o veți citi cu toții cu mult interes atunci când veți învăța la școală!

Maria BUZĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s