Biblioteca “Alba Iulia”

Povești matinale la Biblioteca „Alba Iulia”

Astăzi, începând cu ora 13.00, la BM „B.P. Hasdeu” se va desfăşura activitatea Vocea utilizatorilor cu genericul Spune-ne povestea ta la bibliotecă!

Dis-de-dimineaţă am propus utilizatorilor Bibliotecii „Alba Iulia” să ne spună povestea lor la bibliotecă.

Cam aşa încep poveştile ce ţin de instituția noastră:

– Povestea mea începe încă de când eram la şcoală, de prin clasa a 3-a. Trebuia să citesc cărţile din lista recomandată de profesoara de limba şi literatura română. M-am înregistrat la biblioteca „Alba Iulia” şi am început a împrumuta cărţi, una câte una. Fiind pasionată de citit, veneam foarte des la bibliotecă, chiar şi de 2–3 ori pe săptămână ca să schimb cărţile. Citeam foarte repede şi mult, toată ziua puteam să stau cu cartea în mână. Apoi am aflat şi de tabăra organizată vara la bibliotecă şi am decis să mă alătur. Eram de dimineaţă până seara la tabără unde interacţionam cu copiii – ne jucam, citeam, aveam parte de întâlniri cu scriitorii, poeţii. Toate aceste momente au fost parte din copilăria mea. Acum îmi amintesc de ele ca de un vis extraordinar de frumos, ca de cea mai frumoasă poveste.

Mulţumesc din suflet bibliotecii şi bibliotecarilor pentru efortul şi dragostea depusă în relația lor cu toți copiii și cărțile!

Nina MORARU

– Vin aici ca să-mi găsesc cărţile de suflet ce îmi alimentează imaginaţia, vocabularul şi îmi lărgesc orizonturile largi ale culturii. Îmi place să fiu înconjurată de prieteni reci şi siguri aşa cum spunea Victor Hugo în „Mizerabilii”. Cărţile nu te judecă, nu te constrâng, te acceptă aşa cum eşti. La bibliotecă am avut mereu sentimentul de plăcere şi m-am simţit în largul meu. Cărţile nu iau, ci doar oferă fără a cere nimic în schimb, acesta fiind farmecul lor. Iar biblioteca este locul lor de trai, casa cu de toate, pe care o vizitez, pentru a-mi hrăni sufletul cu aceşti prieteni mici şi siguri.

Stela PARĂ

Am început să vin la bibliotecă de la vârsta de 10 ani, deoarece mi-a plăcut foarte mult să citesc diferite cărţi. Am şi acasă multe cărţi, dar la bibliotecă sunt mult mai multe şi ai de unde o alege pe cea mai captivantă pentru moment. După ce o citesc revin şi iarăşi o descopăr pe cea mai interesantă. Întrucât aici sunt foarte multe cărţi, cred că voi reveni la Biblioteca „Alba Iulia” încă de foarte multe ori. Am participat şi la Tabăra de Lectură şi Agrement a Bibliotecii. Foarte mult mi-au plăcut activităţile culturale desfăşurate de bibliotecari, excursiile, întâlnirile cu scriitorii. Aici mi-am făcut prieteni noi și buni.

Citesc din plăcere, dar şi pentru a avea succese la şcoală şi în viaţă!

Mădălina ŢURCANU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s