Biblioteca “Alba Iulia”

Simfonia melancolică a toamnei

Anotimpul regesc al anului în curs ne aduce bucuria unei toamne foarte generoase – de la zile frumoase și călduroase, la bogăția darurilor câmpurilor și livezilor mănoase, de aici la cele poetice, de ce nu. Căci, ne întrebăm, ce altă menire ar mai avea frunzele, dacă nu aceea de a fi veritabile purtătoare de amprente poetice ale înălțimilor!

Într-adevăr, frunzele toamnei parcă ar purta tainice mesaje poetice pe acuarela lor, colorate versuri și rime pe care încercăm să le descifrăm atunci când admirăm dansul lor, când le culegem în plin zbor, de la picioarele noastre…

„Atelierul surprizelor” nu a putut trece cu vederea frumoasele zburătoare! Două ediții consecutive s-au bucurat din plin de prezența lor. De această dată „Colecția de aur” adunată în împrejurimi și în curtea bibliotecii a avut menirea ca fiecare cititor activ al bibliotecii să aleagă cea mai frumoasă frunză.

IMG_20181021_105304Unii cititori, mai ales cei de vârstă școlară mică și medie, au ales culorile intens ruginii ale frunzelor-miniaturi, alții – pe cele galbene, mari și arătoase. Imediat după ce își găseau frunza potrivită, copiii o fixau pe o doime îndoită de foaie de hârtie colorată. Ca apoi să fie pusă în calitate de original semn de carte, între filele cărților pe care le împrumutau.

Iar Ștefan Mihalache cu colegele-i de clasă au ales să se fotografieze cu frunze imense de catalpa, falnic copac din curtea bibliotecii, care nu prea se înscriau în parametrii paginii de caiet sau de carte! Ca apoi să completeze cu ele cercul de aur, decorativ, din jurul vasului cu flori de toamnă de pe masă.

Iată așa ne-am bucurat de toamnă și de frumusețile ei nepieritoare – frunzele cu mesaje tainice pe aripile lor, cu simfonia lor coloristică și optimistă.

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s