Biblioteca “Alba Iulia”

Pregătiri intelectuale de Hramul orașului

Chiar din ziua de luni, 8 octombrie, Biblioteca „Alba Iulia” și-a început pregătirile, cele spirituale, de Hramul Capitalei, eveniment anual ce se marchează în fiecare toamnă la Pocroave, la 14 octombrie, eveniment ce rimează fericit și cu sărbătorirea ocrotitoarei intelectualilor, Sf. Parascheva la Iași, și Hramul Iașului.

Primii oaspeți ai Bibliotecii și ai Expoziției permanente „Te salut, Chișinău” au fost elevii cl. a II-a „B” de la Liceul Internat Municipal Sportiv din imediata vecinătate, însoțiți de învățătoarea Ana Grosu. Copiii au ascultat Imnul Chișinăului (vers. Gheorghe Vodă, muz. Eugen Doga în interpretarea Sofiei Rotaru), urmate de mici incursiuni în istoria multiseculară a lui, despre primele atestări documentare ale orașului Chișinău, despre devenirea orașului în timp, au făcut mai multe călătorii imaginare prin oraș cu troleibuzul, au identificat sectoarele Capitalei, au interacționat cu bibliotecara, răspunzând la mai multe întrebări despre monumente, străzi, biserici, edificii importante ale orașului nostru drag…

20181008_141730 (1)Elevilor le-a fost prezentată expoziția tematică și permanentă de carte consacrată orașului Chișinău cu genericul „Te salut, Chișinău”,  apoi li s-a permis să răsfoiască albumele de artă fotografică, de pictură, cărțile despre Chișinău, care îi ademeneau frumos aranjate chiar pe masa în jurul căreia erau ei adunați.

În cele din urmă doamna învățătoare Ana Grosu a făcut o succintă verificare a cunoștințelor noi acumulate de copii în cadrul proaspetei activități despre istoria orașului, s-au fotografiat pentru un „portret de grup” și au promis să mai vină la bibliotecă.

Aici, la Biblioteca „Alba Iulia” (ca și în toate bibliotecile rețelei municipale „B.P. Hasdeu”) sunt așteptați pe parcursul săptămânii în curs toți copiii pentru a afla lucruri interesante despre Istoria orașului în care s-au născut și locuiesc, despre străzile lui, despre monumentele de artă și arhitecturale, activități pe care le prestează bibliotecarii conform unui larg program de lucru al instituțiilor de cultură.

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s