Biblioteca “Alba Iulia”

LECTURA  POVEŞTII ,,URSULEŢUL MARMI” DE MIRCEA GRECU

Fiecare carte lecturată este o lume nouă pentru cititor. Printre cărțile copilăriei prevalează poveștile, anume ele își lasă amprenta asupra devenirii ființei umane, fiindcă doar poveștile conțin semnificații mai adânci decât multe lecții de viață. Şi în acest context Programul de lectură „Cișinăul citește” este o posibilitate extraordinară de promovare a unor noi apariții editoriale.  După cum deja cunoaşeţi cartea vedetă penru copii în cadrul acestui program de lectură este: ,,În ospeţie la ursuleţul Marmi” scrisă de Mircea Grecu .

Astazi, 11 septembrie, la bibliotecă am avut o vizită matinală a copiilor din grupa 10 ai Grădiniţei Nr. 183, împreună cu doamna educatoare Boişteanu Oxana.

20180911_095802

La activitate împreună cu cărţile au fost prezenţi şi doi ursuleţi mici –jucării de pluş, care ne-au făcut activitatea mai veselă şi mai interesantă. Împreună cu ei am lecturat  povestea ,,Ursuleţul Marmi”. Am citit şi  privit paginile frumos illustrate şi colorate ai cărţii. Apoi copiii au răspuns la îtrebările de la sfârşitul poveştii, care sunt binevenite in această carte. Am discutat comportamentul copiilor în comparaţie cu cel al ursuleţului  Marmi, astfel învățând că trebuie să avem simțul măsurii în toate și mai ales în consumarea dulciurilor.

A fost o întâlnire cognitivă, impresionantă prin interesul sporit al copiilor față de această minunată carte.  Am făcut poze de grup, o amintire frumoasă. Le-am mulțumit tuturor copiilor şi educatoarei pentru vizita la bibliotecă și  i-am invitat şi la alte întâlniri interesante și necesare pentru copii.

                                                                                                  Maria BUZĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s