Biblioteca “Alba Iulia”

Frumoasă săptămână la București

           În data de 22-27 iulie curent am avut fericita ocazie să particip, împreună cu alţi 39 de bibliotecari, la derularea Programului de Formare Profesională al Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti. Programul a fost posibil datorită parteneriatului dintre Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăria Municipiului Chişinău.

Acest minunat Program sa realizat sub egida Centenarului – 100 DE ANI DE LA UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA.

IMG-f814a7a0f5828e576e6208a0da3c9838-V

Gazdele evenimentelor ne-au pregătit un program foarte compex şi interesant, oferindu-ne posibilitatea de a primi atât instruiri în domeniul profesional, cât şi posibilitatea de a cunoaşte cele mai importante și frumoase instituţii culturale din Bucureşti.

Zilnic, în prima parte a zilei se desfășurau sesiunile de formare profesională. Colegii bibliotecari din România ne-au prezentat programele pe care ei le desfăşoară în biblioteci.

Foarte mult mi-a plăcut programul CARTE PE NEVE – RISCĂ ŞI CITEŞTE. În ce constă el?! Bibliotecarul selectează cărţile care în ultima perioadă nu au fost împrumutate, dar sunt interesante și au un conţinut de calitate. Cărţile se pun într-un plic sigilat şi cititorilor li se propune să-şi aleagă câte un plic, fără a cunoaște titlul cărții, pentru a le împrumuta la domiciliu, pe lângă cărţile pe care şi le doresc să le citească.

Unele dintre aceste idei cred că le vom prelua deoarece ele vor contribui la îmbunătăţirea calităţii şi atractivităţii serviciilor pentru utilizatori.

Foarte utile au fost şi instruirile: Construim Biblioteca, Biblioteca Transformă. Lucrul în echipă a fost foarte productiv și interesant, util activității noastre zilnice.

În partea doua a zilelor am avut parte de excursii. Astfel am vizitat Parlamentul României, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul Municipiului Bucureşti, Palatul Suţu, Arca, Cimitirul Belu.

IMG-038a2b6a8e3f1c8fc7675402e08d50e6-V

IMG-73e3debeffd5cceaa36492af1ed2d360-V

IMG-b52720c80b940da67edfdd7c076b35cf-V

Am avut posibilitate de a privi cum arată oraşul Bucureşti de la înălţime urcând pe Arcă, apoi am avut parte de un tur al Bucureştiului, City Tour, în care am văzut încă odată cele mai importante locaţii istorice ale Bucureştiului.

Am avut pare de o săptămână plină, cu multe momente frumoase.

Aurelia TINCU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s