Biblioteca “Alba Iulia”, Ora poveştilor

„Făt- Frumos cu părul de aur”

Salutare, dragii noștri mici cititori!

Este ora  poveștilor și vom lectura și discuta povestea “Făt –frumos cu părul de aur”. Este o poveste din folclorul românesc culeasă de Petre Ispirescu și inclusă în colecția Legende sau basmele românilor. Această poveste este, despre Făt-Frumos, un copil din flori al unei fete de împărat, ce a fost părăsit de mamă și lăsat în voia sorții….

A fost odată ca niciodată,

De n-ar fi, nu s-ar povesti…

20180709_103429Așa a început să le citească povestea d-na bibliotecară la umbra copacului din curtea bibliotecii. Cu mare atenție copii ascultau acțiunile ce se desfășurau în fiecare episod. Copiii au făcut cunoștință cu eroii, cu locurile frumoase ale pădurii, cu grădina plină de flori de lângă casă și cu râulețul ce curgea lin la vale.Cu mult interes copiii au ascultat povestea. Chiar și soarele de pe cer se strecura printre ramurile pomului umbros ca să ne mângie blând cu razele sale jucăușe. Copiii sau simțit foarte curioși care va fi finalul povestioarei.

 Vorba autorului: ș-au trăit în pace și în liniște ani mulți și fericiți, iar dac-o fi adevărat ce zice lumea, că pentru feții-frumoși vremea nu vremuiește, apoi poate c-or fi trăind și astăzi.

Valentina Cheliș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s