Biblioteca “Alba Iulia”, Tabăra de Lectură şi Agrement

Bucuria copiilor – Tabăra de Vară

Iată-ne ajunși la la jumătatea de drum măsurată pentru perioada verii Taberei de Lectură și Agrement de la Biblioteca „Alba Iulia”.

În timpul pe care îl petrec copiii aici au reuşit să fie implicaţi în diferite activităţi cum ar fi: prezentări de carte, ore de lectură, oră de vizionare a filmelor, recitaluri de poezii şi cântece, concursuri şi jocuri distractive. Toate aceste activităţi au drept scop dezvoltarea la copii a spiritului de echipă, educaţie, comunicare şi socializare.

Astăzi copii au avut parte de o oră de lectură  în cadrul Programului Să re-auzim povestea la care am lecturat cartea   Micul prinţ de Saint Exuperi. Am citit împreună cu copiii povestea, după care am discutat: cum era prinţul, ce cunoştea, cine  ar vrea să fie ca prinţul din poveste.

În continuare ne-am distrat jucându-ne de-a Veveriţa, nuca şi ghinda. Copiii s-au descurcat de minune, schimbând locurile din „vizuinele” lor si fiind activi să nu rămână  fără  locul  precedent.

IMG_20180615_120417Au fost foarte activi și în decursul orei de desen  Culorile verii. Foarte interesantă a fost și prezentarea desenelor frumos colorate și ingenioase. Am cântat împreună cântecul Frumoasă e grădina.

Am acordat atenție sporită expoziției de enciclopedii din bibliotecă  Minunile naturii, inițiind un concurs ad-hoc Cea mai activă echipă, care a avut ca obiectiv de a selecta din enciclopedii cele mai interesante și curioase minuni ale naturii. A urmat un concurs al ghicitorilor la care copiii au demonstrat că sunt cei mai buni.

IMG_20180615_121941Nu a lipsit din programul zilnic nici ora de lectură Pe urmele lui Căpcăun cel Fioros, povestire scrisă de Mircea Grecu, care face parte din cartea În ospetie la ursuleţul Marmi, carte care a fost selectată în cadrul programului Chișinăul citește.

Și vizionarea filmului istoric Strămoşul strămoşilor – Burebista a fost inclus în programul Taberei. După vizionarea lui am discutat despre eroul principal, despre legendarul Burebista. A fost un om puternic, care a unit Dacia. A fost voinic, destept, curajos, puternic, lider desăvîrsit.

Pentru data viitoare copiii au primit și temă pentru acasă: Strada mea – desen, însoțit de istoria strazii pe care locuiesc.

Maria BUZĂ

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s