Biblioteca “Alba Iulia”, Tabăra de Vară

Bună ziua, Tabără!!!

La Biblioteca „Alba Iulia”, filiala BM „B.P. Hasdeu” din Chișinău, de astăzi activează Tabăra de Lectură și Agrement, cu desfășurare tradițională pe parcursul lunii iunie, ediția anului 2018.

Astăzi, 1 iunie, copiii înscriși la Tabără au venit la ora fixată, însoțiți de mame, surori mai mari, câțiva voluntari s-au prezentat și ei la prima oră. În curtea bibliotecii i-a întâmpinat colțișorul festiv, cel de lângă intrare, înfrumusețat cu inscripția  tricoloră care anunță pe toată lumea despre adevărata bucurie a copiilor – frecventarea Taberei de Vară! Colțișorul amintește a fi o mică oază estivală, o minusculă scenă împodobită cu floricele foarte vesele și săltărețe printre litere și cifre, precum și un rând de cactuși, înfloriți și ei, dar „dotați” și cu„ghimpii” lor, care să le spună copiilor că există și obligații, inclusiv în perioada vacanței…IMG_20180601_105352Dna Aurelia Tincu le-a vorbit despre jubileul de două decenii al Bibliotecii „Alba Iulia” din finalul festiv al lunii august, despre istoricul Taberei de Vară de Lectură și Agrement, despre programul lunar și cel zilnic, despre surprizele ce îi așteaptă pe copii –întâlniri cu scriitorii-jubiliari ai acestui an: Iulian Filip, Nicolae Rusu, Elena Tamazlâcaru, mai multe activități gen master class – și ne-a promis să vină prietena Bibliotecii și a noastră Natalia Grama, împreună cu care să confecționăm păpuși personalizate – prezentări de carte, întâlniri cu scriitori, cu oameni interesanți, alte ocupații, printre care și pregătirea decorului pentru jubileul bibliotecii.

Scriitoarea Elena Tamazlâcaru le-a prezentat noile cărți, apărute practic în aceste zile – „Fântâna babei Ileana” de Alexandru Grama și cartea sa „Amintiri din Raiul Copilăriei”, autorii cărților fiind și rude apropiate: Alexandru Grama, un domn de 88 de ani ce s-a născut și locuiește în frumosul sat Țaul, este unchiul matern al scriitoarei, autoarei celei de-a doua cărți, născută și ea în aceslași sat ca un colț de rai.

S-au mai accentuat unele nuanțe din agenda activității Taberei. În acest an copiii vor frecventa Tabara de Odihnă și Agrement, ediția a XIX-a, cu același sentiment de bucurie că vor face cunoștință și cu alte cărți decât cele recomandate de învățători și profesori, se vor întâlni cu prietenul Taberei, a cititorilor bibliotecii noastre și a tuturor copiilor, dragul scriitor Titus Știrbu, care le-a promis să vină cu noi cărți foarte interesante, pe care, însoțite de autografe interesante, cu dedicație, copiii să le păstreze și peste ani.IMG_20180601_110926Evenimentul a continuat cu o surpriză dulce pentru cei prezenți – cireșe, biscuiți și bomboane – surpriză ce-i aștepta chiar alături, la umbra înflorită a copacului catalpa! Copiilor li s-a vorbit despre faptul că patria speciei decorative este America de Nord, că este răspândit mai ales în zonele calde – maritime, cele cu șes și dealuri line, că este un copac foarte plăcut, nu agreează țânțarii, formează cu frunzele lui foarte mari o umbră perfectă, răcoroasă și compactă… Iar inflorescența delicată și fin parfumată, fiecare floricică aparte amintește de o alta, foarte răspândită pe la noi, gura-leului…

Deci spunem Taberei de Vară de Lectură și Agrement: Bună ziua, Tabără! într-un ceas bun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s