Biblioteca “Alba Iulia”

Excursie în lumea miraculoasă a cărților!

Eleviii cl. I-a  de la  Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” au efectuat o excursie la Biblioteca „Alba Iulia”, însoțiți de învățătoarea Valentina Raețcaia.

În cadrul excursiei copiii s-au familiarizat cu sălile bibliotecii, apoi am discutat despre bibliotecă și serviciile care le oferă acestei categorii de utilizatori. Pe măsura înțelesului celor mici, s-a explicat ordinea de aranjare a cărților la raft.

20180518_131530Pe parcursul întâlnirii le-am vorbit elevilor și despre programele de lectură care se desfășoară în bibliotecă și cărei categorii de utilizatori le sunt destinate. Astfel, în cadrul programului „Chişinăul citeşte”, le-am  prezentat cartea „În ospeţie la ursuleţul Marmi”, scrisă de psihologul Mircea Grecu, carte ce conţine cinci povestioare terapeutice pentru combaterea viciilor şi anume: lăcomie, agresivitate, frică, dependență de calculator ș.a.20180518_130740 (3)Copiilor le-au plăcut foarte mult enciclopediile și cărțile din colecția Disney.

La finele excursiei a fost greu să-i determinăm să plece, dar ne-au promis că vor reveni, deoarece aici ei se simt în împărăţia cărţii şi în locul unde se simt ca acasă.

Au ieșit elevii din bibliotecă satisfăcuți, bucuroși de cele văzute și auzite. Cred că prin eforturi comune – familie, școală, bibliotecă, trebuie să-i educăm copilului, dragostea pentru citit, deoarece, cunoaștem adevărul: Un copil care citește este un adult care gândește!”

 Valentina CHELIȘ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s