Biblioteca “Alba Iulia”

O nouă întâlnire cu cartea la Biblioteca „Alba Iulia”

Recent la Biblioteca noastră a avut loc întâlnirea dlui Mircea Grecu, autorul cărții În ospeție la ursulețul Marmi, cu un grup de elevi din clasele a IV-a de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”, care au venit la întâlnire cu învățătoarea Svetlana Șova.

Cartea semnată de Mircea Grecu şi Jana Grecu, „În ospeție la ursulețul Marmi” este una din cele trei propuse pentru programul de lectură a BM „B.P. Hasdeu”, „Chişinăul citeşte”.

Cartea propusă este una alcătuită din cinci povești terapeutice pentru copiii de vârstă preșcolară și cei din clasele primare:

20180517_133903

  • În căutarea fericirii pierdute (poveste antidrog pentru copiii de vârstă preșcolară și clasele primare);
  • Ghetuța și Papucel (poveste pentru prevenirea dependenței de jocurile pe calculator la copiii de vârstă preșcolară și din clasele primare);
  • Ursulețul Marmi (poveste pentru cultivarea simțului măsurii la copiii de vârstă preșcolară și din clasele primare);
  • Căpcăun cel Fioros (poveste pentru prevenirea apariției sentimentului de frică la copiii din clasele primare);
  • Pe urmele infractorilor (poveste pentru corectarea comportamentului agresiv la copiii din clasele primare);

Este primul autor de povești terapeutice din Republica Moldova, psiholog de profesie și președinte al Centrului Internaţional de Prevenire şi Informare în Domeniul Adicţiilor din republică, este un autor de perspectivă, deocamdată mai puțin cunoscut copiilor. În acest caz biblioteca „Alba Iulia” le-a oferut posibilitatea să îl cunoască pe și chiar să interacționeze, adresându-și reciproc întrebări. Copiii au înscenat fragmente din carte, au cântat, au recitat poezii.

20180517_125941Întâlnirea s-a încheiat cu aplauze şi urări de bine pentru scriitor, autorul la rândul său urându-le să citească cât mai multe cărţi, pentru a învăţa din ele să gândească şi să săvârşească doar fapte bune şi foarte bune.

Recomandăm elevilor din clasele mici, cât şi părinţilor, un nou titlu de carte: În ospeție la ursulețul Marmi. În speranţa că vor depăşi împreună – cartea şi copiii – eventuale suspiciuni de existenţă a unor probleme. Este o carte foarte frumos ilustrată de pictorul Igor Hmelniţki. 

Aurelia TINCU

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s