Biblioteca “Alba Iulia”

Fanionul tricolor întâmpină Ziua Europei

 ajunul sărbătorii Ziua Europei participanții Serviciului„Atelier poetic + ” au venit la biblioteca „Alba Iulia” ca să pregătească o mică surpriză bibliotecii și familiei – confecționarea unui mic fanion în culorile noastre naționale.

În scopul promovării experienței noastre, descriem tehnica confecționării festivului, sărbătorescului fanion.

Fanionul tricolor întâmpină Ziua EuropeiIMG-7a313a6ad89c6dec01d2e44c1b7847e0-VAnterior a fost pregătit materialul necesar: trei tipuri de panglică în culorile respective, cu lățimea de 5.0, de 1.0 și de 0.6 cm, precum și instrumente de lucru cum sunt foarfeca, adezivul pentru stofă, rigla.

Au fost pregătite și mai multe segmente de panglică lată și de lățime medie, respectiv dimensiunile de 5.0 și 1.0 – cu lungimea de 13 cm, precum și cea de 0.6 cm lățime, cu lungimea de 30 cm.

Din bucățile de panglica lată au fost decupate, de la un capăt, câte un triunghi, perfect, obtuz cu înălțimea de 2.3 cm, iar capătul opus – îndoit pe toată lățimea de 1.0 cm.

Copiii au participat la confecționarea propriu-zisă a micului fanion: înainte de a fi lipită îndoitura, de care vorbim imediat mai sus au potrivit acolo panglica îngustă, cu capetele legate (este suportul de care va fi agățat pe perete fanionul), apoi se apropiau de voluntara bibliotecii, Anișoara, care mânuia pistolul cu adeziv. După această operație mențineau în poziție fixată între degete obiectul preț de câteva secunde.

Etapa finală în confecționarea fanionului-tricolor a constat în fixarea pe partea lui centrală, pe porțiunea galbenă, a unui mic detaliu – o fundă formată din ondularea simplă a panglicii cu dimensiunile 13.0 X 1.0 cm.,bucla fiind orientată în sus, iar – în jos…IMG-45f6ddd201bcca1423fcc41100ddf383-VÎntr-un final băieților din clasa a III-a de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” le-a plăcut foarte mult și ocupația, și modul de confecționare a fanionului-tricolor. Drept dovadă ne-am fotografiat și cu obiectele finalizate.

Elena TAMAZLÂCARU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s