Biblioteca “Alba Iulia”

Povestea celor doi prieteni – Şoricei

            În fiecare vineri, la orele 10.30 la Biblioteca „Alba Iulia” se desfăşoară programul Să re-auzim povestea. Fiindcă timpul de afară le-a schimbat  programul evenimentelor copiilor de la Instituţia Preşcolară nr. 183 cu care trebuia să ne întâlnim am hotărât astăzi să-i surprindem plăcut pe elevii cl.1 de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”. Am mers la ei cu o poveste foarte interesantă şi captivantă Șoarecele de la oraș și șoarecele de la țară din colecţia Cele mai căutate poveşti. Această poveste  face parte dintr-un eventual top al poveştilor, care deţin primele zece locuri în lume.

DSCF4285Bucuria copiilor s-a citit pe chipurile lor luminate, fiind dornici de a asculta o poveste şi a se relaxa un pic de la teme. Cu multe zâmbete a fost primită de copii şi Păpușa-clown pe care au numit-o  Bufon. Împreună cu Bufon, am început să citim copiilor povestea Șoarecele de la oraș și şoarecele de la țară. Este o poveste despre doi șoricei care erau prieteni. Un şoricel locuia la ţară, iar altul la oraş. Pentru a cunoaşte mai multe lucruri din viaţa fiecăruia au decis să meargă în ospeție unul la celălalt.

Primul a plecat în vizită șoarecele de la oraș. Ajungând la țară, el a gustat din bucatele țărănești, care nu i-au fost  pe plac, nu i-a priit nici patul confecţionat din paie. A avut şi unele peripeţii primejdioase.  După toate câte i s-au întâmplat șoarecele de la oraș a murmurat și a zis E înspăimântător aici! Vreau acasă! Însă nu a plecat fără să-l invite și pe prietenul său de la țară la el acasă în oraş. A doua zi împreună prinseră o mașină care se îndrepta spre oraș și săriră în ea.

DSCF4293Copii au aflat şi despre peripeţia celor doi prieteni în oraş.   Speriat de zgomotul din oraș, şoarecele de la ţară hotărî în sinea lui că nu mai vrea să rămână acolo și că se întoarce cât mai degrabă la casa lui de la țară. Astfel, ambii şoricei au înţeles că se simt fericiţi fiecare pe la casa lui.

Copiii au privit pozele din carte şi și-au împărtășit impresiile despre povestea lecturată. Am iniţiat o discuţie despre peripeţiile lor petrecute la buneii de la ţară. Am petrecut o oră de lectură frumoasă, şi interesantă cu aceşti copii isteţi şi drăgălaşi. Timpul a zburat repede. La despărțire  le-am urat copiilor să devină prieteni adevăraţi ai cărţii şi lecturii!

CHELIŞ Valentina

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s