Biblioteca “Alba Iulia”

Stil şi vestimentaţie la Biblioteca „Alba Iulia”

După cum ştiţi, dragile noastre cititoare, la biblioteca „Alba Iulia” pe tot parcursul anului s-a desfăşurat Serviciul gratuit „Clubul femeilor moderne”. În cadrul acestui Serviciu au avut loc activităţi unde au participat specialişti din diferite domenii. Au fost prezenţi la şedinţele Clubului şi psihologi, şi medici, şi cosmetologi, jurişti care ne-au prezentat informaţie utilă pe diferite teme. Ultima activitate din cadrul acestui Serviciu a fost dedicată modei, Stilului Vestimentar.

20171208_144941Importanţa vestimentaţiei poate fi întrezărită din cele mai vechi timpuri în vorbe din popor, cugetări sau exprimări metaforice. Hainele sunt deseori considerate ca o prelungire a fiinţei noastre şi modul în care ne îmbrăcăm dezvăluie propria părere despre noi înşine. Sunt multe situaţii de viaţă în care ne dorim să facem o impresie bună: la un interviu, atunci când cunoaştem persoane noi şi ne dorim să ne devină prieteni. Hainele pot juca un rol important în astfel de situaţii.

Pentru a ne duce în lumea frumoasă şi delicată a modei şi a stilului vestimentar la Biblioteca „Alba Iulia” a venit doamna Maia Cojuhari, profesoară de designer şi vestimentaţie împreună cu discipolele sale de la Colegiul Tehnologic din Chişinău.

În debutul activităţii doamna profesoară ne-a povestit despre rolul vestimentaţiei în viaţa  femeilor, despre asortarea hainelor şi care sunt culorile în vogă. Evident că prezentarea ţinutelor nu s-a lăsat mult aşteptată. Au fost demonstrate rochii pentru toate vârstele şi pentru toate ocaziile.

DSCF3708Toate ţinutele prezentate ne-au impresionat mult. Fetele manechine, una câte una, au început să ne prezinte colecţia de paltoane, ţinute de birou, de zi, pentru cocktails şi, desigur, rochii de seară. Nu au lipsit şi ţinutele îndrăzneţe în culori mai aprinse. Prezentând colecţiile, fetele au povestit din ce stofă sunt, croială, la ce ocazii pot fi îmbrăcate. Ceia ce ţine de culori: în vogă au rămas nuanţele gri deschis, albastru, negru, roşu, bej-cenuşiu. Ora rezervată activităţii s-a petrecut într-o atmosferă degajată. Cu mulit interes femeile prezente au adresat diverse întrebări profesoarei, iar sugestiile din partea fetelor au fost luate în consideraţie drept recomandări pentru diferite ocazii.

Mulţumim din suflet doamnei Maia Cojuhari şi fetelor pe post de manechine pentru prezenţa lor la această activitate – scopul căreia a fost de a promova frumuseţea femeiei prin eleganţă.

Dragile noastre cititoare! Femeia mereu a fost o enigma prin felul său de a fi şi de aceia fiţi mereu în căutarea frumosului, a eleganţei pentru a vă simţi speciale nu numai la zile de sărbătore, dar şi în viaţa cotidiană.

Valentina Cheliş

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s