întalnire, Biblioteca “Alba Iulia”, cărţi, Lecturile verii, lectură, Ora poveştilor, Tabăra de lectură, vacanţă

MARIA OSOIANU NICONOV LA SFAT CU CITITORII

Maria Osoianu-Niconov este cunoscută copiilor din Chişinău prin intermediul vizitelor şi lansărilor de carte pe care le desfăşoară, în parteneriat cu colegii bibliotecari, în biblioteci, şcoli, grădiniţe. La biblioteca noastră a avut mai multe întâlniri cu elevii liceelor învecinate “Petru Rareş”, Liceul Municipal cu profil Sportiv, grădiniţe, a dăruit cărţi şi autografe. Ţinând cont de dragul doamnei Osoianu pentru copii şi dialogurile pe care le întreţine, am invitat-o la o întâlnire şi cu membrii Taberei de Lectură, care activează în cadrul bibliotecii. 
Aşadar, vineri, 13 iunie, la ora 11.00 în curtea bibliotecii au întâmpinat-o de doamna Osoianu membrii Taberei de lectură, dar şi două detaşamente de elevi din clasele a II-a, a III-a de la Tabăra de vară a Liceului Teoretic “Liviu Deleanu”. Scriitoarea a fost prezentată de managerul bibliotecii, apoi dânsa a ontrat în dialog cu ascultătorii. A citit poezii şi povestioare din manuscrisele pe care are de gând să le pună pe masa editurilor, a prezentat cărţile sale ”Poeziile  bunicuţei”, ”Taina  şarpelui” şi ”Fata  olarului

Apoi a transmis cărţile elevilor, care au continuat, cu succes lectura unor poezii şi povestioare. După lectura poeziilor, elevii au dorit să se prezinte şi ei. Astfel, elevii de la Liceul Teoretic “Liviu Deleanu” au susţinut un recital de cântece şi poezii scrise de diferiţi autori. Doamna Maria Osoianu-Niconov a cântat, împreună cu copiii, toate cântecele despre şcoală, vară, copilărie.  Preconizată pentru 45 minute, întâlnirea a durat o oră şi 45 minute, satisfacţia fiind de parte tuturor. În finalul întâlnirii copii au mulţimit doamnei scriitoare pentu timpul acordat întâlnirii şi plăcerea de a cunoaşte, i-au  dat  D-nei  flori în semn de recunoştinţă, iar în schimb, au primit autografe pe cărţile procurate de la scriitoare. 

Şi doamna Maria Osoianu-Niconov le-a mulţumim din suflet copiilor pentru faptul că au ales să-şi petreacă timpul la Biblioteca “Alba Iulia”, să citească cărţi, să dialogheze cu scriitori, să lege prietenii noi, să participe la “Lecturile Verii”, “Ora poveştilor” şi alte programe de lectură interesante.


(Eudochia Iaţco, Cristina Platon, membre ale Taberei de lectură ) 

1 gând despre „MARIA OSOIANU NICONOV LA SFAT CU CITITORII”

Lasă un comentariu